снимка: Diliff, УикипедияЛитовското правителство е готово да плати по 300 евро

...
снимка: Diliff, УикипедияЛитовското правителство е готово да плати по 300 евро
Коментари Харесай

Литовското правителство е готово да плати по 300 евро на нелегални мигранти

снимка: Diliff, Уикипедия

Литовското държавно управление е готово да заплати по 300 евро на незаконни мигранти, които се съгласяват непринудено да изоставен страната, оповестява началникът на отдел „ Миграция “ на Министерството на вътрешните работи на Балтийската република Евелина Гудзинскайте. Според нея заплащането ще се извърши в брой при качване на аероплан, излитащ от Литва, оповестява „ Дойче Веле “ и БНР.

В началото на юли Литва вкара рискова обстановка заради внезапен приток на незаконни мигранти през границата с Беларус и разгласи построяването на нова стена на границата с дължина към 680 км. От началото на годината над 4000 незаконни мигранти са арестувани на литовско-беларуската граница. Вилнюс упрекна Минск в " хибридна експанзия ".

Агенцията за сигурност на външните граници на Европейски Съюз (Frontex) записа в региона на Шалчининки в югоизточната част на Литва по какъв начин някои групи незаконни мигранти са ескортирани до границата с кола, сходна на ведомствения превоз на беларуските военни.

През юли LRT и Mediazona.Belorus организираха взаимно следствие, в което демонстрираха по какъв начин е проведен бизнесът с превозването на незаконни имигранти от Ирак и Турция през Беларус до Европа. Журналистите съумяха да беседват с лидера за контрабандата. Той изясни, че препоръчаната алтернатива е законна, защото на мигрантите се издават туристически визи посредством беларуските и иранските туристически организации.

Контрабандистите дават на клиентите си самолетни билети до Минск и там се откриват за няколко дни, преди да бъдат превозени до границата с Литва. Цената на услугата варира от 10 до 15 хиляди $.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР